Kilpailuohjeet

Jaa:

Evo Trail Run 26.9.2020

KILPAILUOHJEET

Saapuminen kisapaikalle ja pysäköiminen

Tapahtumakeskus sijaitsee Evon metsäopistolla, Evokeskuksen piha-alueella. Saarelantie 1, 16970 Evo. Kaikki tapahtumaan osallistuvat opastetaan ns itäisestä risteyksestä P1 alueelle, joka sijaitsee 50m päässä tapahtumakeskuksesta. Kun P1 alue täyttyy, ohjataan saapujat muille paikoitusaluille. P2 alue sijaitsee tapahtumakeskuksen läheisyydessa tiedvarsipaikoituksena sekä n 500m päässä olevalla hiekkakentällä. Suosittelemme kimppakyytejä.

Tapahtumamateriaali

Tapahtumainfo aukeaa lauantaiaamuna klo 9:00. Info sijaitsee Metsäopiston päärakennuksessa (katso aluekartta). Nouda materiaalisi viimeistään 30 minuuttia ennen lähtöä. Kisamateriaaliin sisältyy numerolappu (kierrätettävä, numerot kerätään maalissa, ajanottosiru on kiinnitetty valmiiksi numeroon), reittikartta ja hakaneulat. Numerolappu on kiinnitettävä rintaan tai reiteen niin, että se on helposti luettavissa.

Pakolliset varusteet:

Turvallisuuden takaamiseksi kaikilla tulee olla mukanaan seuraavat tarvikkeet:
– kilpailunumero
– reittikartta
– puhelin
Varmista infossa, että olet ilmoittautuessasi antanut mukanasi olevan matkapuhelimen numeron järjestäjille.

Suositeltavat varusteet:
– Juomapullo/ -reppu
– Lisäenergiaa; geeliä, rusinoita, suolaa yms. Ota huomioon, että polkujuoksu vie ajallisesti kauemmin kuin vastaava matka maantiellä.
– Maastoon sopivat juoksukengät. Reitillä on juurakoita, kiviä ja muutamia kosteita kohtia, joissa polkujuoksuun tarkoitetut kengät ovat tavallisia juoksulenkkareita paremmat ja pitävämmät.
– Ensiside mahdollisten nyrjähdysten varalle.

Tapahtumakeskuksen palvelut:

Pukeutumistilat ovat pesutilojen yhteydessä. Suihku ja sauna sijaitsevat  rantasaunalla (katso tapahtumakeskuksen kartta), lisäksi suihkut rakennuskessa nr 3 oavt osallistujien käytössä. WC -tiloja löytyy pukeutumis-/pesutiloista sekä päärakennuksesta.
Varustesäilytys on kisatoimistossa. Merkitse varusteesi jo etukäteen omalla kilpailunumerollasi. Suositeltavaa on pakata varusteet nimikoituun reppuun tai kassiin.
Kisan jälkeen likaantuneet jalkineet voi pestä päärakennuksen takana olevassa pesupisteessä tai järvessä.

Ruokailu on järjestetty tapahtumakeskuksessa. Materiaalin mukana saat rannekkeen, joka oikeuttaa ruokailuun. Ranneke tulee olla tapahtuman ajan kiinni ranteessa. Ranneke on esitettävä pyydettäessä.
Lisäksi tapahtumakeskuksessa palvelee maksullinen kahvio. Huoltojoukot voivat ostaa ruokaa kisaravintolasta ja kahviosta.

Kilpailun aikana

Reitit on merkitty maastoon selvästi joko puista roikkuvilla muovinauhoilla tai erillisin kyltein. Lisäksi risteyksissä on muovinauhoja ohjaamassa oikeaan suuntaan. Älä koskaan ylitä yhtenäistä muovinauhaa. Reittikartta on katsottavissa kotisivuilta. Lisäksi voit halutessasi ladata itsellesi GPX-tiedoston kotisivuilta.

Kaikki kisamatkat kulkevat aluksi samaa reittiä. 8,5 km:n reitti erkanee n. 2,5km kohdalla, kääntyen oikealle. 16 km reitti erkanee 5km kohdalla 24km reitistä jatkaen hiekkatietä suoraan eteenpäin. Huoltopisteiden sijainnin näet reittikartasta. Huoltopisteitä on 24km reitillä neljä, 16,5 km reitillä  kaksi ja 8.5km reitillä yksi. Huoltopisteillä on tarjolla vettä, mehua, suolakurkkua, banaania ja rusinoita.

Jos jostain syystä et pysty jatkamaan matkaa, siirry lähimmälle huoltopisteelle tai ota yhteys ensiapuun (050-5336442). Ensiapunumero on myös jaettavassa reittikartassa. Mikäli juostessa tapaat väsähtäneitä kilpakumppaneita, kuuluu polkujuoksun hyviin tapoihin kysyä kanssakilpailijan vointia ja tarjota apua, jos arvelet hänellä olevan huolia. Tyypillisimpiä vaivoja ovat hiertymät, rakot, nyrjähdykset tai energian/suolan loppumisen seurauksena tuleva väsymys. Mikäli joudut jostain syystä keskeyttämään, ilmoita siitä aina maalissa tai kisatoimistossa, näin vältytään turhilta etsinnöiltä.

Niin ikään polkujuoksun ”etikettiin” kuuluu roskaamattomuus: kannathan siis kaikki roskasi (esim. tyhjät energiageelipakkaukset) maaliin asti tai jätä ne juomapisteillä oleviin roskapusseihin. Tapahtumasta ei saa aiheutua vahinkoa alueen kasvillisuudelle, maastolle tai eläimistölle. Tahallinen roskaaminen johtaa aina kilpailijan suorituksen hylkäämiseen.

Maali sulkeutuu kaikkien sarjojen osalta klo 17.00.

Yleistä:

Kilpailijoita ei ole vakuutettu järjestäjän osalta. Osallistujat vastaavat omasta vakuutusturvastaan. Reitillä on kiviä ja juurakoita, jotka voivat paikoin olla liukkaita. Sovita siis vauhtisi kuntosi, polkujuoksukokemuksesi ja sääolosuhteiden mukaan. Pisimmälle matkalle (24km) suosittelemme osallistujia varaamaan mukaan suolaa ja lisäenergiaa.

Sairaustapauksen sattuessa osallistumismaksua ei palauteta, mutta osallistumisoikeus on mahdollista siirtää lääkärintodistuksella seuraavaan vuoteen. Osallistumisoikeuden voi myös siirtää toiselle juoksijalle. Tällöin ilmoittautuneen osallistujan on huolehdittava siitä, että tieto siirrosta päivittyy myös järjestäjän järjestelmään.

Tulokset julkaistaan kilpailun aikana kisasivuilla reaaliaikaisena.
Tulokset ovat nähtävillä myös maalialueella sekä kisasivuilla tapahtuman jälkeen.

Järjestäjä ottaa kisan aikana valokuvia sekä videomateriaalia osallistujista. Osallistujat voivat käyttää valokuvia sosiaalisessa mediassa kuvaajan nimi mainiten. Muusta käytöstä on sovittava suoraan kuvaajan kanssa. Omat kuvat ja kommentit voi merkitä sosiaalisessa mediassa #evotrailrun #evotrailweekend. Mikäli et halua näkyä tapahtuman järjestäjien kuvissa, ota yhteys tapahtumajärjestäjään kuvien julkaisun jälkeen, niin poistamme ne valikoimasta.

Tervetuloa mukaan!

Tapahtumakeskuksen kartta: