Kilpailuohjeet

Jaa:

EVO MTB –  KILPAILUOHJE

Kilpailukeskus sijaitsee Evokeskuksessa os. Saarelantie 1, 16970 Evo
Kisakanslia on avoinna Evokeskuksessa sunnuntaina 27.9. klo 9.30-16

Tapahtumassa on kypäräpakko!

Seuraa opasteita pysäköintiin. Kaikki liikenne Evokeskukseen ns itäisen liittymän kautta. Osallistujamäärästä riippuen pysäköinti 50-500m päässä kilpailukeskuksesta. 

Kilpailunumero, reittikartta, kiinnitystarvikkeet, sekä aterialippu noudetaan kisainfosta.  Reittikartat, lähtölistat ja osallistujaohjeet ovat näkyvillä infossa sekä kilpailukeskusalueella. Info sijaitsee Evokeskuksen päärakennuksessa.

Jälki-ilmoittautuminen suoritetaan kilpailuinfoon kilpailupäivän aamuna 27.9. klo 9.30-10.30. Osallistumismaksu 70 eur suoritetaan tasarahalla infoon. Huomioithan, että korttimaksu ei ole mahdollinen.

Pukeutumistilat ennen lähtöä: Naisille ja miehille on varattu pukeutumistilaa pesupaikkojen yhteydestä varusteiden vaihtoa varten. Seuraa opasteita ja katso paikat tapahtumakeskuksen kartasta. Varustelaukut voi jättää infoon kilpailun ajaksi omalla vastuulla. Pyöräilykengillä liikkuminen sisätiloissa on kielletty!

Kiinnitä kilpailunumero nippusiteillä pyörän ohjaustankoon. Kilpailunumerot ovat kierrätettäviä, joten huolehdi että palautat numeron maalissa.

Evo MTB:n lähtö tapahtuu Metsäopistolle tuovalta tieltä noin 1,5 km tapahtumakeskuksesta. Alkukiihdytyksen jälkeen ajajat ohittavat tapahtumakeskuksen ja lähtevät Evon urille ja poluille. Lähtöön siirrytään kootusti. Lähdöt porrastetusti klo 11 alkaen .

LÄHDÖT
Yhteislähtö klo 11:00

Reitti on merkitty maastoon nuolilla sekä muovinauhalla sekä metsähallituksen kiiteillä reittimerkinnöillä (pääsääntöisesti tolppa punaisella heijastinauhalla). Tiheimmissä paikoissa on yksittäisiä muovinauhoja. Opasteet ohjaavat aina selkeästi uudelle uralle, jolta poistutaan seuraavien opasteiden kohdalla. Urasto on hyvin selkeä. Jokaisella ajajalla tulee olla reittikartta mukanaan ajon aikana. Tutustu reittikuvaukseen ja reittikarttaan ennen tapahtumaa.

Huoltopisteitä on  65km:n matkalla neljä,  40km:n matkalla kaksi ja 20km matkalla yksi. Maalissa on lisäksi  juomahuolto. Huoltopisteillä on tarjolla vettä, mehua, banaania, rusinoita ja suolakurkkua.

Huoltopisteet ja niiden aukioloajat

Niemisjärvi 11.30 – 12.30 (65/40 km lenkkillä 14km kohdalla)
Lapinjärvi 11.45 – 13.30 (65/40 km lenkillä 30 km kohdalla ja 22 km lenkillä 13 km kohdalla)
Opisto 12.15 – 15.30 (65 km lenkillä 40 km kodalla)
Sorsakolu 13:00 – 16.30 (65 km lenkillä 55 km kohdalla)

Omia juomia sekä muuta huoltotarviketta varten on tapahtumakeskukseen varattu pöytä osallistujille. Kilpailija itse huolehtii varusteensa pöydälle ennen lähtöä.  Sama piste toimii myös yleisenä huoltopisteenä. Kartat saatavissa kisainfosta.

Keskeyttämisestä on ilmoitettava maaliin. Turvallisuuden takaamiseksi kaikilla ajajilla tulee olla matkapuhelin mukanaan ajon aikana. Näin joko kuljettaja tai tapahtumaorganisaatio voivat ottaa toisiinsa tarvittaessa yhteyttä. Mikäli kilpailija lyhentään matkaa kesken kisan ei häntä huomioida lyhyemmän matkan tuloksissa vaan merkitään keskeyttäneeksi.

Maali sijaitsee kilpailukeskuksessa. Maali suljetaan klo 18.00.

Kilpasarjoissa palkitaan kolme parasta, retkisarjoissa arvontapalkinnot. Palkinnot jaetaan maalin läheisyydessä palkittavien varmistuttua. Palkintoja ei lähetetä tapahtuman jälkeen. Kisakanslia sijaitsee Evokeskuksen päärakennuksessa.

Tulokset
Tapahtuman aikanen online-tulospalvelulinkki julkaistaan kisasivuilla sen valmistuttua. Tapahtuman jälkeen tulokset kisasivuilla osoitteessa http://evotrailweekend.fi/

Peseytyminen sekä uintimahdollisuus metsäopiston suihku-/saunatiloissa. Sauna ja suihku rantasaunalla ja sekä suihkut opiston rakennuksessa nr 3. Seuraa opasteita ja katso tapahtumakeskuksen kartta. Sauna ja pesutilat ovat pienet joten sopu sijaa antaa. Lisäksi rantasaunalla on teltat pukeutumistiloina.

Ruokailu opiston ruokalassa. Ruokailua varten kilpailijat saavat rannekkeen, joka näytetään ruokailun yhteydessä. Huoltajat ja kannustajat voivat ostaa ruokaa erillisestä myyntipisteestä.

Kilpailukeskuksessa on mahdollisuus pyörän pesuun kisan jälkeen. Pesupaikka sijaitsee metsäopiston konehallissa. Katso tapahtumakeskuksen kartta ja  seuraa opasteita.

Osanottajat osallistuvat tapahtumaan omalla vastuulla. Osanottajia pyydetään huolehtimaan itse henkilökohtaisesta vakuutusturvastaan. Tapahtuman ensiapupiste on kilpailukeskuksessa. Jokainen ajaja on velvollinen auttamaan loukkaantunutta tai avun tarpeessa olevaa kanssakilpailijaa. Ensiavun numero on tapahtuman aikana: 050-5336442 

Reitillä on lyhyitä siirtymäosuuksia retkeilyalueen hiekkateillä. Pyöräilijän on käytettävä tien oikeaa laitaa liikennesääntöjä ja erityistä varovaisuutta noudattaen. Asfalttitie (joko VT53 tai Viitailan tie) ylitetään 2-4 kertaa. Ennen tielle tuloa on varoituskyltti. Asfalttitien ylityksessä on valvonta. Ole kuitenkin erityisen varovainen. Erityisesti VT53 ylityksessä!

Tapahtuman järjestäjä 
Mikko Reitti
Oikea Reitti oy
Mukana Lammin Säkiän talkoolaiset

Toivotamme kaikille mukavaa maastopyöräilypäivää Evon uusilla urilla.

Tapahtumakeskuksen kartta: