Kilpailuohjeet

Jaa:

EVO MTB –  KILPAILUOHJE

Kilpailukeskus sijaitsee Evokeskuksessa os. Saarelantie 1, 16970 Evo
Kisakanslia on avoinna ruokalassa sunnuntaina 29.9. klo 9-15

Tapahtumassa on kypäräpakko!

Seuraa opasteita pysäköintiin. Kaikki liikenne Evokeskukseen ns itäisen liittymän kautta. Osallistujamäärästä riippuen pysäköinti 50-500m päässä kilpailukeskuksesta. P1 sijaitsee aivan tapahtumakeskuksessa. P2 aivan tapahtumakeskuksen tuntumassa  tienvarsi pysäköintinä sekä hieman kauempana n 500 päässä olevalla hiekkakentällä.

Kilpailunumero, reittikartta, kiinnitystarvikkeet, sekä aterialippu noudetaan kisainfosta.  Reittikartat, lähtölistat ja osallistujaohjeet ovat näkyvillä infossa sekä kilpailukeskusalueella. Info sijaitsee Evokeskuksen päärakennuksessa.

Jälki-ilmoittautuminen suoritetaan kilpailuinfoon kilpailupäivän aamuna 29.9. klo 9-10. Osallistumismaksu 70 eur suoritetaan tasarahalla infoon. Huomioithan, että korttimaksu ei ole mahdollinen.

Pukeutumistilat ennen lähtöä: Naisille ja miehille on varattu pukeutumistilaa pesupaikkojen yhteydestä varusteiden vaihtoa varten. Seuraa opasteita ja katso paikat tapahtumakeskuksen kartasta. Varustelaukut voi jättää infoon kilpailun ajaksi omalla vastuulla. Pyöräilykengillä liikkuminen sisätiloissa on kielletty!

Kiinnitä kilpailunumero nippusiteillä pyörän ohjaustankoon. Kilpailunumerot ovat kierrätettäviä, joten huolehdi että palautat numeron maalissa.

Evo MTB:n lähtö tapahtuu Metsäopistolle tuovalta tieltä noin 1,5 km tapahtumakeskuksesta. Alkukiihdytyksen jälkeen ajajat ohittavat tapahtumakeskuksen ja lähtevät Evon urille ja poluille. Lähtöön siirrytään kootusti. Lähdöt porrastetusti klo 11 alkaen . Eturiviin ryhmittyvät ne ajajat, jotka tulevat ajamaan kilpaa tosissaan. Retki-sarjalaiset lähtevät ryhmän viimeisenä.

Reitti on merkitty maastoon nuolilla sekä muovinauhalla. Tiheimmissä paikoissa on yksittäisiä muovinauhoja. Opasteet ohjaavat aina selkeästi uudelle uralle, jolta poistutaan seuraavien opasteiden kohdalla. Urasto on hyvin selkeä. Jokaisella ajajalla tulee olla reittikartta mukanaan ajon aikana.

Huoltopisteitä on 90 km:n matkalla viisii, 65km:n matkalla kolme,  40km:n  ja 20km matkalla yksi. Maalissa on lisäksi  juomahuolto. Huoltopisteillä on tarjolla vettä, mehua, banaania, rusinoita ja suolakurkkua.

Omia juomia sekä muuta huoltotarviketta varten on tapahtumakeskukseen varattu pöytä osallistujille. Kilpailija itse huolehtii varusteensa pöydälle ennen lähtöä.  Sama piste toimii myös yleisenä huoltopisteenä.

Keskeyttämisestä on ilmoitettava maaliin. Turvallisuuden takaamiseksi kaikilla ajajilla tulee olla matkapuhelin mukanaan ajon aikana. Näin joko kuljettaja tai tapahtumaorganisaatio voivat ottaa toisiinsa tarvittaessa yhteyttä.

Maali sijaitsee kilpailukeskuksessa. Maali suljetaan klo 18.00.

Kilpasarjoissa palkitaan kolme parasta, retkisarjoissa arvontapalkinnot. Palkinnot jaetaan maalin läheisyydessä palkittavien varmistuttua. Kaikki osallistujat ovat lisäksi mukana arvonnassa, joka suoritetaan välittömästi lähdön jälkeen. Palkintolistat ovat nähtävillä kisakansliassa. Palkinnot voi lunastaa kisakansliasta, palkintoja ei lähetetä tapahtuman jälkeen. Kisakanslia sijaitsee Evokeskuksen päärakennuksessa.

Tulokset tapahtuman jälkeen osoitteessa http://evotrailweekend.fi/

Peseytyminen sekä uintimahdollisuus metsäopiston suihku-/saunatiloissa. Sauna ja suihku rantasaunalla ja sekä suihkut opiston rakennuksessa nr 3. Seuraa opasteita ja katso tapahtumakeskuksen kartta.

Ruokailu ravintola-alueella. Ruokailua varten kilpailijat saavat rannekkeen, joka näytetään ruokailun yhteydessä. Huoltajat ja kannustajat voivat ostaa ruokaa ravintolateltasta.

Kilpailukeskuksessa on mahdollisuus pyörän pesuun kisan jälkeen. Pesupaikka sijaitsee metsäopiston konehallissa. Katso tapahtumakeskuksen kartta ja  seuraa opasteita.

Osanottajat osallistuvat tapahtumaan omalla vastuulla. Osanottajia pyydetään huolehtimaan itse henkilökohtaisesta vakuutusturvastaan. Tapahtuman ensiapupiste on kilpailukeskuksessa. Jokainen ajaja on velvollinen auttamaan loukkaantunutta tai avun tarpeessa olevaa kanssakilpailijaa. Ensiavun numero on tapahtuman aikana: +++++++++. Numero on merkitty myös reittikarttaan.

Reitillä on lyhyitä siirtymäosuuksia retkeilyalueen hiekkateillä. Pyöräilijän on käytettävä tien oikeaa laitaa liikennesääntöjä ja erityistä varovaisuutta noudattaen. Asfalttitie (joko VT53 tai Viitailan tie) ylitetään 2-4 kertaa. Ennen tielle tuloa on varoituskyltti. Asfalttitien ylityksessä on valvonta. Ole kuitenkin erityisen varovainen. Erityisesti VT53 ylityksessä!

Toivotamme kaikille mukavaa maastopyöräilypäivää Evon uusilla urilla.

Tapahtumakeskuksen kartta: